Obvezne izbirne vsebine Gimnazije Slovenj Gradec

Predstavljamo vam obvezne izbirne vsebine, ki si jih bodo dijaki izbrali v tekom šolskega leta.

Projektni tedni

PROJEKTNI TEDNI, ki jih na gimnaziji organiziramo že od začetka, so naleteli na zelo ugoden odziv tako pri spremljevalcih kot dijakih in njihovih starših. Zadnjih nekaj let smo projektne tedne nadgradili tako vsebinsko kot organizacijsko. Ostajajo kombinacija medpredmetnega pouka in obveznih izbirnih vsebin.

Projektni dnevi

Projektni dnevi so oblika medpredmetnega pouka, ki na določeno temo poveže vsebine različnih predmetov in s tem praktično osmisli teoretična znanja.

Ekskurzije

Ekskurzije predstavljajo pomemben del šolskega programa, saj s svojo medpredmetno zasnovo dopolnjujejo in osmislijo znanja različnih predmetov, so pa za dijake vedno tudi nepozabna družabna izkušnja.

 

Kulturni večeri

Kulturni večeri Gimnazije ali Kako odhajamo za obzorja so projekt, ki ga gradimo od nastanka šole. Vsako leto poteka pet ali šest kulturnih večerov, na katerih so nastopili številni odlični slovenski umetniki. Značilnost večerov so pogovori z gosti in enkratna publika, ki jo poleg naših dijakov in profesorjev sestavljajo še starši in prijatelji.

Prireditve za štampiljko

Vsako leto se izkazuje, da je kulturna ponudba na Koroškem zelo raznovrstna in primerna za vsak žep. V šolskem letu razpišemo preko 60 prireditev, izmed katerih dijaki obiščejo najmanj štiri, kar pokažejo s štampiljkami na kartončku, ki jim jih dajo profesorji na/po prireditvi.

Šolski center Slovenj Gradec
Gimnazija Slovenj Gradec
Gosposvetska 2
2380 Slovenj Gradec

T: (02) 88 46 540
E: gimnazija@sc-sg.si

Dostopnost