Zborovodkinja Almira Rogina, število pevcev: 31 rednih, 16 zunanjih članov

 

Za nami je zelo uspešna 11. pevska sezona, opravili smo 128 ur rednih in izrednih vaj, imeli smo 6 nastopov s 150 sodelujočimi, od tega s 100 zunanjimi instrumentalisti in pevci.

Slavnostno smo obeležili 10. obletnico delovanja zbora, stkali smo nova glasbena prijateljstva s člani zborov Gimnazije in ekonomske šole Trbovlje, Gimnazije Litija ter I. gimnazije v Celju. Povezani smo bili s plesno skupino, recitatorji in fotosekcijo Spunka, z Ekološkim društvom Slovenj Gradec ter turističnim društvom SPOTUR Slovenj Gradec. Poslušalo nas je 1560 poslušalcev.

 

AKTIVNI ČLANI V LETU 2017/2018

SOPRAN

Staša Aberšek

Živa Verdnik

Nejla Dragonić

Damjana Rošer

Lara Dumančić

Katarina Knez

Ula Perovec

Neža Vrunč

 

ALT

Manca Salmič

Janica Jeromel

Nika Dvornik Polenik

Alja Sidar

Neža Mojškerc

Hana Sekereš

Maja Kuzmanoska

Sara Miličevič

Patricija Pogorelčnik

Nina Pačnik

Nina Kresnik

 

 

TENOR

Alen Uršnik

Ažbe Okrogelnik

Tilen Breznik

Aljaž Dobnik

BAS

Kristjan Onuk

Žiga Kreft

Marko Kuzmanoski

Vid Balant

David Repnik

Jure Smolar

David Kac

Dimitar Novakovski

 

Zunanji sodelujoči pevci: Valentin Rogina, Leja Čevnik, Urška Bernard, Zoja Simetinger, Enja Hiasat, Anita Onuk Ternik, Jana Ternik, Sara Šrimf, Sabina Zorjan, Alen Fuks, Aldin Ribo, Etijana Lesjak, Katarina Gornjak, Tinkara Ošlovnik, Stina Vošner, Janko Uršnik; vokalni kvintet Cantabile;

 

Spremljave: Neža Tovšak – klavir, Valentin Rogina – violončelo, Aljaž Dobnik in skupina Funky boys, Marko Kuzmanoski – električne klaviature, tolkalna skupina STOP, Janez Jocif – srednjeveški instrumenti;

 

Inspicienti: Vojko Šuštaršič s tehnično ekipo Spunk, Bernarda Petrič, Jure Horvat – fotografija, Zuhra Horvat – vsestranska pomoč in svetovanje;

 

PROGRAM

Aldo Kumar: OPONAŠANJE ZVONOV, ljudska iz Ročinja

Mateja Petelin: Mamica, pošljite me po vodo, istrska

Hilarij Lavrenčič: PETELINČEK JE ZAPIEU, beneška ljudska iz Trinka

Mojmir Sepe: BREZ BESED, besedilo Elza Budau

Roger Emerson: YOU RAISE ME UP

Damijan Močnik: IN TABERNA QUANDO SUMUS, Codex Buranus (13. stol.)

Aldo Kumar: DAJTE, DAJTE, istrska

Michael Jackson: HEAL THE WORLD

Andrej Misson: PESEM HVALNICA, na čast sveti Elizabeti

Iz 13. stol. Codex : A MADRE DE JHESU CRISTO

John Lennon: IMAGINE

Priredil Henry O. Millsby iz Te Deuma: SWING THE PRELUDE

Priredil Jože Leskovar: KAJ TI JE DEKLICA, koroška ljudska

Erick Clapton, prir. Roger Emerson: TEARS IN HEAVEN

Nicky Ryan: MAY IT BE  iz filma Gospodar prstanov

Leonard Cohen: HALLELUJAH  prir. Roger Emerson

Gregorijanska korala iz 11. stol.: AGNUS DEI, KYRIELEISON

Stanko Premrl: ZDRAVLJICA, slovenska himna

Praznični novoletni program

 

 

NASTOPI

 

4. december 2017 Ob 11.00 je zbor Mismomi skupaj z recitatorji nastopil na prireditvi Ta veseli dan kulture in hkrati obeležil 20. obletnico KUD Spunk v telovadnici Gimnazije Slovenj Gradec. Poslušalci so bili vsi dijaki in profesorji gimnazije Slovenj Gradec. (250 poslušalcev)

 

11. december 2017 V trgovskem centru Katica je zbor s solisti in ob instrumentalni spremljavi skupine Funky boys popestril prireditev Vzemi in daruj ter pričaral praznično vzdušje v sodelovanju z Ekološkim društvom Slovenj Gradec ob 18.00. (60 poslušalcev)

 

13. februar 2018 Zbor se je udeležil 11. Pevske gimnazijade v športni dvorani Gimnazije Litija s pričetkom ob 18.00. Naš zbor se je v polni sestavi in z izbranim programom postavil ob bok MeMPZ Gimnazije Celje z zborovodjem Tomažem Marčičem ter MePZ Gimnazije Litija z zborovodjem Blažem Rojkom. Pevsko srečanje se je po samostojnih predstavitvah zborovskih del zaključilo s tremi skupnimi pesmimi, kjer je hkrati zazvenelo sto mladih glasov. Poslušalci so bili dijaki gimnazije Litija, profesorji, starši in zunanji gostje. (280 poslušalcev)

 

10. maj 2018 Na Štibuhu pred srednji šolo je zbor v dopoldanskih urah nastopil na slavnostni prireditvi, kjer so položili nov temeljni kamen za dograditev Šolskega centra Slovenj Gradec. Dogodka so se udeležili ravnatelji vseh šol Šolskega centra, dijaki, župan ter ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič. (200 poslušalcev)

 

11. maj 2018 Zbor je s slavnostnim letnim koncertom, poimenovanim »V dvoje je lepše«, obeležil 10. obletnico svojega delovanja in nastopil s pravo pevsko karizmo v telovadnici Gimnazije Slovenj Gradec s pričetkom ob 20.30. Na nastopu se mu je pridružil prijateljski zbor Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, ki ga vodi Blaž Rojko. Ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi publikacija ob 20. letnici KD Spunk Gimnazije Slovenj Gradec SPUNK najstniška leta. Poslušalci so bili vsi dijaki in profesorji Gimnazije Slovenj Gradec, starši in zunanji gostje. (270 poslušalcev)

 

2. junij 2018 Pred cerkvijo sv. Elizabete na slovenjgraškem Trgu svobode je zbor Mismomi v razširjeni sestavi nastopil v triurnem multimedijskem spektaklu ob dramskem, glasbenem in vizualnem popotovanju skozi kulturno zgodovinsko dogajanje mesta Slovenj Gradec nazaj v 13. stoletje. Prireditev »Vivat Windisgretz« je potekala v čast 750-letnici podelitve mestnih pravic našemu mestu. Režiser in scenarist predstave je bil Uroš Zavodnik. Sodelovalo je več kot sto domačih in tujih umetnikov. Prireditve se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. (500 poslušalcev)

Dostopnost